top of page
Yazarın fotoğrafıBüşra Elmalı

18 Şubat


Sevmek insanı hayata sıkı sıkı bağlayan en güçlü ve hayatımızın anlamını oluşturan en önemli olgulardan biridir. Sevmek olmazsa, bizler için bazen hayatımızın anlamını oluşturan sevgili, eş, çocuk, anne, baba kardeş v.b. değerlerin bile anlamı kalmayabiliyor. Özünde dünya sevmek uğruna kurulmuş bile diyebiliriz.

Hayatımızı konumlandırdığımız ve anlamlandırdığımız değerler bizim bakış açımızla doğrudan ilişkilidir. Bu bakış açısı ile sevgimizi değerlendirdiğimizde mutlu bir hayat yaşamamız için seçimlerimiz çok önemli olmaktadır. Manevi değerler ne kadar ön planda tutulursa hayatta mutlu olmamız o kadar kolay olur. Çünkü manevi değerler herkesin elinde olan ve kolaylıkla elde edebileceğimiz noktalardadır. Tam tersi maddi değerler ise insanların tüm hayatlarını bile verseler bazen elde edemeyeceği noktalardadır. Elbette buradan hareket ile rahatlıkla diyebiliriz ki, sevdiğimiz değerler ne kadar maddiyattan uzak ise hem kolay hem de daha çok mutlu olmamız mümkündür.

Duygularımızın hayatımızda önemi çok büyüktür. Bizler aslında mantığıyla hareket eden canlılar gibi görünsek de çoğu zaman duygularımızla hareket ederiz. Duygularımızın en önemlisi ve bizi en çok mutlu edeni sevgidir. Bizi mutlu eden, heyecanlandıran ve hayatımızın anlamını oluşturan ‘sevgi’ lerden en anlamlısı da gerçek sevgiliye duyulanıdır. Çünkü doğamız gereği sevmeye sevilmeye ihtiyacımız var. Çünkü sevgi paylaştıkça artan ve daha çok anlam kazanan bir olgudur. Sevgi hissetmektir, yaşamaktır, yaşamın özüdür, birbirine bakmak değil, birlikte aynı yöne bakmaktır, dini, dili, ırkı olmadan, tıpkı müzik gibi evrenseldir.

Bir insanın sevdiği birinin olması güzel bir şey ama, bir o kadar önemlisi ise sevgiyi önce itiraf etmek ve sonra da bunu dile getirmektir. Çünkü sevildiğini duymak su içmek gibidir. Nasıl ki su içmek her gün ihtiyacımız olan bir şey ise, bizim de sevildiğimizi duymak su gibi bir ihtiyaçtır. Kısaca sevmek ne kadar büyük bir mutluluk sağlıyorsa onu karşımızdakine söylemek ve daha da önemlisi onu hissettirmek çok daha büyük bir mutluluk oluşturacaktır. Onun için sevgilimize her fırsatta sevdiğimizi söylememiz ve daha da önemlisi yaşatmamız gerekiyor.

Her şeye rağmen hayatın kısa ve çok güzel olduğunu bilmemiz ve hiç unutmamız lazım. Sevmek ise hayatımızın anlamı demektir. Bize düşen de kısa geçen ömrümüz boyunca hayatımızın anlamını bilerek doya doya, severek yaşamaktır.

Çünkü şarkı sözünde de hep tekrarladığımız gibi, Hayat sevince sevilince güzel…


Dr. Hüseyin Halıcı

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

コメント


bottom of page