top of page
Yazarın fotoğrafıBüşra Elmalı

WIN EURASIA 2018 Fuarı Değerlendirmesi

WIN EURASIA 2018 fuarı katılımcıları, konsepti ve etkinlikleri ile güzel geçtiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. WIN Fuarını, ülkemiz endüstrisi için yenilikçi, geleceğin teknolojilerinin sunulması konusundaki başarılı çizgisini uzun yıllardır sürdüren ülkemiz ve Avrasya’nın en önemli sanayi fuarı olmasının yanında, teknolojideki gelişmelerin ulusal ve uluslararası ziyaretçilere sunulduğu bir paylaşım ve iş birliği platformu şeklinde de tanımlayabiliriz. Buradan hareketle dünyada artık herkesin kabul ettiği ve üzerinde yoğunlaştığı Endüstri 4.0 kavramını da uygulama örnekleri, paneller ve sunumlar ile pekiştirmiştir. Bu nedenle ileri teknolojileri üreten ve kullanan firma profiline sahip derneğimizin birçok üyesi her yıl bu fuara katılmaktadır. Ziyaretçilerin ise konuya ilgili ve hedef kitlesi içerisinde kalan profillerde oldukları pek çok katılımcı tarafından dile getirilmiştir.

Daha önceleri de pek çok kez belirttiğim üzere Endüstri 4.0 konseptinin en önemli bileşeni endüstriyel otomasyon sektörüdür. Bu sektörün ulusal ve uluslararası ileri teknolojileri üreten ve kullanan ya da diğer bir değişle Endüstri 4.0 konseptini üretecek ve geliştirecek firma profiline sahip derneğimiz ENOSAD ın birçok üyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da fuara katıldı. Böylece katılımcılar yeni ürünleri, gelişmeleri ve çözümlerini fuarda sunma fırsatı yakaladılar. WIN EURASIA 2018 fuarı, ziyaretçilerin Endüstri 4.0 konseptini tanımaya, algılamaya ve yaşamaya başlayabildikleri en sıcak ve en önemli platform niteliğinde olmuştur.

Bu yıl WIN EURASIA fuarı geçen yıllara göre Metalworking fazı ile birleşmesinden dolayı daha ilgi çekici hale gelmiştir. Çünkü ziyaretçiler geçen yıllarda yapılan iki ayrı fuarı bir arada gezme fırsatını bulmuşlardır. Bu da ziyaretçiler için hem zaman avantajı hem de imalat süreçlerinin tamamını bir fuarda görme avantajını oluşturmuştur. Ayrıca özellikle makine ve otomasyon sektörleri için ele aldığımızda birbirleri için müşteri ve tedarikçi konumumda olan sektörler için kendileri arasında bir ziyaret imkanı sağlamıştır.

Ayrıca Endüstri 4.0 alanındaki uygulama ve çözümlerin ziyaretçiler tarafından ilgi ile karşılanmış olmasını özellikle göze çarpan en önemli gözlem olduğunu belirtebiliriz.

Bu yıl fuarda sunulan ürünler ve çözümlere ek olarak, bilgi yoğun forumlar ve panellerde de, üretim sektöründe geleceğin teknolojilerinin ön planda olduğu teknolojik evrimin yansımaları özellikle göze çarpan başlıca unsur olarak karşımıza çıktı. Yapay zekanın etkisi ile daha da ön plana çıkan Endüstri 4.0 ın bir anlamda da WIN EURASIA 2018 fuarını tamamıyla etkisi altına aldığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Dr. Faruk ÖZLÜ’ nün katılımları ile WIN EURASIA 2018 Fuarını onurlandırması ayrıca fuarın önemini daha da arttırdı. Tüm fuarı dolaşarak bilgi alan Bakanımız, startup firmalarından makine firmalarımıza, bilişim firmalarından otomasyon firmalarımıza tüm katılımcıların standlarında ziyaret ve incelemeler yaptı.

EGD (Ekonomi Gazetecileri Derneği), YTÜ ve ENOSAD işbirliği ile, sanayi-üniversite-basın üçgeninde değerli sanayicilerimizin de katılımlarıyla, değerli basın mensuplarımızın nezdinde farklı açılardan ele alınan ‘21. YÜZYILIN DİJİTAL FABRİKALARI’ adlı bir panel de gerçekleştirdik. Özellikle Endüstri 4.0 a geçişle ilgili uygulamaları yapılmış örneklerini de bulduğumuz ilgi çekici güzel bir panel oldu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakanımızın panel sonunda konuşmacılara sertifikalarını sunması bizleri ayrıca gururlandırdı.

Dr. Hüseyin Halıcı

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page